Edzőtárs

Tudod milyen egy jó bemelegítés?

2017. július 01. 20:32 - ProfiEdző

Fokozott fizikai teher alatt a szervezet optimális működése felborul. Hogy megfelelő ütemben alkalmazkodhasson a rá váró terhelésre, előtte be kell melegíteni az ízületeket és az izmokat. De mit is kell pontosan tenni?
michelledrielsma-handstandsplit-min-small.jpg
Valójában a bemelegítés alatt átmozgató gyakorlatokat értünk elsősorban tesztünk egészére, majd nagyobb mértékben azokra az izomcsoportokra, amiket meg szeretnénk dolgoztatni az adott edzés során.

A fokozatosság elve
az egyik legfontosabb szabály az edzés tekintetében!

Tehát a gyakorlatoknál a saját testsúlyostól haladj a kisebb súlyosokon át a nagyobb terhelés felé - így biztosíva szervezeted számára a megfelelő és biztonságos ráhangolódást. 

20110728_crossfitgames_portrait_2011_8483_nikbleach.jpg

Egy alapos bemelegítés legalább 10 perces!
Ugyanis a keringési rendszernek szüksége van legalább ennyi időre, hogy alkalmazkodni tudjon az intenzív izommunkára.

Hogy fentről lefelé, vagy lentről felfelé haladsz, az a te döntésed. A lényeg, hogy meglegyen a rendszer – így biztos egyik izomcsoport sem marad ki! Másként ízületeid fogják bánni!

izulet2.jpg

Legyen benne aktív részmint mondjuk gyaloglás futópadon, statikus nyújtáspéldául nyújtott páros karhajlítás, és minden olyan gyakorlat, amit egy általános iskolás tesi órán csinál az emberfejkörzés, homorítás és domborítás, stb.

Mindenből csinálj legalább 5-6 ismétlést, hogy biztosan felkészüljön a tested az edzésre.

Jó edzést kívánunk!

Szólj hozzá!
Címkék: prevenció

A bejegyzés trackback címe:

https://edzotars.blog.hu/api/trackback/id/tr7312631589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása