Edzőtárs

Te mindent tudsz a funkcionális edzésről?

2017. július 10. 20:18 - ProfiEdző

Mire is való tulajdonképpen egy funkcionális tréning? Erőfejlesztésre? Állóképesség javításra? Vagy segít fokozni a hajlékonyságot? Netán produktívabb tőle a zsírbontás folyamata?

Számoljunk le a tévhitekkel!

bosu.jpgLényegében a funkcionális edzésnek azt a szerepet szánta megalkotója, hogy teljes testünk mozgás- és idegrendszerét fejleszthessük vele.

Tehát, ez valójában egy köredzés, melynek olyan gyakorlatokat kell tartalmaznia, amik fejlesztik a gyorsaságot, a hajlékonyságot, az erő- és állóképességet, és természetesen a koordinációt is.

dynamic-fitness-training-blog.jpgS noha elsősorban irányított óráról beszélünk, a terhelés abszolút egyéni! – Hiszen nem vagyunk egyformák! Minden résztvevő a saját ütemében tud haladni, fejlődni, és nem éri kudarcélmény – ami mentálisan is fejleszti az embert.

Nincsenek szétbontva a gyakorlatok izomcsoportokra, hanem egymásra épülnek – így biztosítva a test preventív terhelését, és hogy minden izomcsoport ésszerűen át legyen dolgozva. Az összetett gyakorlatok során több ízületben történik elmozdulás, és kiemelt figyelmet fordítanak a törzs- és stabilizáló izmok erősítésére is!

1433728400089.jpg

Egyszóval a funkcionális edzés mindenki számára ajánlott, hiszen az egész testre kiterjedő gyakorlatok tömkelegét tartalmazza, és mert preventív, egyéni fejlődést biztosít. S habár a nagy lépéseket általában kamaszkorban teszi meg az ember, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet őket megtenni bármikor.

Élni sohasem késő!
Tegyél az egészségedért!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://edzotars.blog.hu/api/trackback/id/tr8512652457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása