Edzőtárs

Miért fontos a helyes edzés intenzitás?

2017. július 05. 09:20 - ProfiEdző

Hogyha tényleg hatékonyan szeretnél fejlődni, akkor elengedhetetlen a célodhoz megfelelő edzés intenzitás helyes megválasztása. Te tudod, mi alapján kell eldönteni, hogy pontosan milyen erőbedobásra van szükséged? mg3.jpg

Először tisztázzuk le pontosan mit is értünk edzés intenzitás alatt:
Az izmokat és ízületeket érő fizikai megterhelés mértékét.

Annál több kalóriát égetsz el egy gyakorlat végzése során, minél intenzívebben dolgozol – ezzel együtt pedig fokozódik a szervezeted oxigén igénye is, ezért érdemes odafigyelni a helyes légzéstechnikára!

tulsuly4.jpgBár csábítóan hangzik ugyan, de hiába tolod meg ájulásig az intenzitást, nem fog tőle nagyobb mennyiségű zsírt lebontani a szervezet, mintha „csak” közepes erőbedobással végezted volna a gyakorlatot.

A nagy intenzitással egyedül annyit érsz el, hogy hamarabb kimerülsz – ami abszolút nem preventív, hiszen nagyobb a sérülés kockázata!
the_rock_hat.jpg

Szálkásítanál, vagy növelnéd állóképességedet?
Akkor mindenképpen a közepes intenzitás
mellett tedd le a voksod!


Onnan tudod, hogy az arany középút tartományában mozogsz, hogy
- érzed ugyan az izommunkát, de nem esel össze tőle,
- szaporább lesz a légzésed,
- izzadni kezdesz.
c700x420.jpg

Ha viszont csak át szeretnéd mozgatni a testedamolyan egészségmegőrző jelleggel, nyugodt szívvel maradhatsz az alacsony intenzitásnál.

Szólj hozzá!
Címkék: edzés fogalom

A bejegyzés trackback címe:

https://edzotars.blog.hu/api/trackback/id/tr9012640625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása