Edzőtárs

Ezentúl ez lesz a kedvenc eszközöd!

2017. július 10. 09:54 - ProfiEdző

Van egy eszköz, ami megtámogatja a preventív edzést és segít a gyorsabb és hatékonyabb rehabilitációban is. Te használtál már SMR hengert? Ezután lehet, hogy otthonra is beszerzel egyet! smr3.jpg

Izmainkat izompólya veszi körül, aminek nagy szerepe van abban, hogy egy izom mennyire tud rugalmas lenni. Hogyha egy ilyen pólya túl feszes, akkor az izom nagyon merev lesz.

Edzés után fontos ugyan a nyújtás, ám azzal csak az izomhosszra tudunk hatni – ami nem elhanyagolható a rövidülésre hajlamos izmok védelmében. Ám egy SMR hengerrel meg tudjuk előzni, hogy izmaink letapadjanak! smr2.jpg

Minél inkább le vannak tapadva az izmaid, eleinte annál nagyobb fájdalmakkal járhat a fellazításuk – a fájdalomból fakadóan viszont legalább magad is konstatálhatod, hogy valóban szükséged van erre az eszközre.

Ám más hasznos hatása is van a rendszeres hengerezésnek!
Megtámogatja az anyagcsere melléktermékének elszállítását, és javítja a kezelt területen a vérellátást. smr.jpg

Nem véletlen, hogy az élsportolók kedvenc eszköze, igaz?
Szánj rá edzés előtt és után 10-10 percet erre a kompressziós önmasszázsra, hogy karbantartsd testedet és tegyél izmaid rugalmasságáért.

Használata nagyon egyszerű: a fellazítani kívánt területtel nehezedjünk rá testsúlyunkkal, és lassan mozogjunk rajta jobbra-balra/fel-le. smr4.jpg

Azonban sajnos nem mindenki számára ajánlott az SMR használata.

Várandósság alatt abszolút kerülendő, ahogy komoly visszér problémák esetén, magas vérnyomás fennállásakor, véralvadásgátló szedése során, valamint diabéteszben- és csontritkulásban szenvedőknek. Idősebb korban pedig fokozottan ügyelni kell a hengerezés közbeni mozdulatokra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://edzotars.blog.hu/api/trackback/id/tr6612652311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása