Edzőtárs

Fehérjeturmix - vízzel, vagy tejjel hatásosabb?

2017. július 11. 09:44 - ProfiEdző

Hogy megtámogasd szervezeted számára izmaid építését, edzés után erősen javallott elszürcsölni egy fehérjeturmixot. Vannak, akik vízzel keverik be a protein port, vannak, akik pedig tejjel. Szerinted melyikkel váltasz ki nagyobb hatást? Te melyik mezőnyt erősíted? 

protein.jpg

Testünk közel 70%-a víz
aminek a kétharmada az izomszövetekben van.

A testzsír 25%-ban, maga a száraz izomtömeg pedig 73%-ban tartalmaz vizet.

Így már te is jobban belátod, hogy az aktív- és izomépítő tevékenységek során miért annyira fontos a vízpótlás! – De ízületvédelmi szempontból sem elhanyagolható! protein2.jpg

Tudod, miért anyatejen él egy ember születése utáni első időszakában? Mert az anyatej immunglobulinban gazdag – ami antitesteket biztosítva erősíti csecsemőként az immunrendszert. Ennek a fajta fehérjének (immunglobulin) jótékony hatásaival az élsportolók is előszeretettel élnek.

A tej ásványi anyagokban, aminosavakban, és nyomelemekben gazdag, ezért érdemes fogyasztanunk. protein3.jpg

Node, ha a protein por eleve fehérje, nem lesz gond belőle, hogy megspékeljük meg plusz fehérjével a tej által?

Állaga krémesebb, íze pedig sokkal kellemesebb egy ilyen fehérje pornak a tejtől. Viszont ne felejtsd el, hogy mindemellett szénhidrátot is tartalmaz! Ez egy brutál edzést követően jól jöhet, viszont, hogyha figyeled a kalóriákat, akkor ezt is mindenképpen vedd hozzá!

protein4.jpgEnnyi plusz kalória belefér?
Akkor nyugodtan ihatod tejjel azt a protein turmixot. Viszont, ha vízzel mixeled, a fehérje hamarabb be fog épülni az izmokba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://edzotars.blog.hu/api/trackback/id/tr412656213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása